F.A.Q


Wat doet HDM Nederland?

HDM Nederland is een elektrotechnisch installatiebedrijf gevestigd in Drunen, wij richtten ons op zowel de particuliere als de zakelijke markt, Wij werken door heel Nederland, ook in uw regio! Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid zijn de kernwaarden van HDM Nederland. 

HDM Nederland is de specialist op het gebied van elektrotechniek, wij zijn de elektricien voor al uw elektrotechnische werkzaamheden. Met meer dan 20 jaar ervaring is HDM Nederland een elektrotechnisch installatiebedrijf waarbij u kunt rekenen op deskundigheid van advies tot uitvoering.

Klik hier voor meer informatie over onze diensten. Of neem geheel vrijblijvend contact met ons op door hier te klikken. 

Wat is het werkgebied van HDM Nederland?

HDM Nederland is werkzaam door heel Nederland maar ook daar buiten!
Staat uw land, plaats of regio er niet tussen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, wij werken ook in uw regio!

Klik hier voor meer informatie over ons werkgebied!

Geeft HDM Nederland garantie?

Ja, HDM Nederland geeft garantie. 

De garantie word beschreven in Artikel 21. van de Algemene voorwaarden HDM Nederland, deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, aanbiedingen, werkzaamheden, bestellingen, overeenkomsten en leveringen van diensten of producten door of namens HDM Nederland. 

Op alle prodcuten en artikelen geleverd door HDM Nederland heeft u volgens de Europese wetgeving 2 jaar wettelijke garantie. Op sommige artikelen is een aanvullende fabrieksgarantie van toepassing. 


Klik hier voor de algemene voorwaarden

 

Waarom zou ik kiezen voor HDM automaten en/of groepenkasten?

HDM is het eigen merk van HDM Nederland. Onder de merknaam HDM vallen zowel componenten als groepenkasten. 

Om te kunnen blijven concurreren heeft HDM Nederland samen met de fabrikant automaten ontwikkelt. De automaten zijn ontwikkelt en worden geproduceerd conform de europese wet- en regelgeving.
Hiermee garanderen wij de hoogste kwaliteit tegen lage tarieven.

Waarom meer betalen dan nodig is?

Door te kiezen voor HDM automaten en/of groepenkasten, kiest u voor de hoogste kwaliteit tegen de laagste prijs.

Goed voor uw portemonne en goed voor uw installatie!

Alle producten van HDM zijn beschreven in productiebladen, klik hier voor meer informatie.

Kost een offerte aanvraag iets?

Nee, een offerte aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.
Ook het opstellen en ontvangen van een offerte is geheel gratis. 

U betaald pas als u akkoord gaat met de offerte.

Kan ik mijn bestelling terug sturen?

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 7,25 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@hdm-nederland.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze algemene voorwaarden.

Meer informatie over ons retour beleid? Klik dan hier.

Kan ik veilig bestellen in de webshop?

HDM Nederland Webshop is aangesloten bij Stichting WebwinkelKeur.

Sinds 12-12-2023 is HDM Nederland Webshop door de keuring gekomen van Stichting WebwinkelKeur. Dit betekent dat HDM Nederland Webshop voldoet aan alle belangrijkste Europese en Nederlandse regels op het gebied van koop op afstand.

We dragen met trots dit keurmerk omdat dit nogmaals de betrouwbaarheid van HDM Nederland Webshop onderstreept. 

Met een goedkeuring alleen houdt het niet op. Stichting WebwinkelKeur is een modern keurmerk dat blijft continu toezien op de betrouwbaarheid van haar leden. Zo kunnen consumenten er terecht met klachten en kunnen zij de aangesloten webwinkels (publiekelijk) beoordelen. Als consument heb je dus meer zekerheden bij een webwinkel die is aangesloten bij dit keurmerk.

Als onafhankelijk derde staat Stichting WebwinkelKeur dan ook garant voor de echtheid van de klantbeoordelingen en voor de betrouwbaarheid van haar leden. Kortom weer een extra reden om bij HDM Nederland Webshop te kopen.

Hoe lang duurt het vervangen van een groepenkast?

De monteurs van HDM Nederland zijn goed opgeleid, zo goed zelfs dat het vervangen van een groepenkast vaak niet meer dan anderhalf uur in beslag neemt.

Waar veel andere bedrijven er 4 tot 8 uur over doen, garandeerd HDM Nederland een snelle vervanging van uw groepenkast. 

U zit dus niet de hele dag zonder stroom, uw vriezer ontdooit niet en wanneer u thuis werkt kunt u met een hotspot via uw mobiele telefoon deze tijd gemakkelijk overbruggen! 

Vaak kunnen wij vooraf al aangeven hoe lang de werkzaamheden in beslag zullen nemen en hoe lang u zonder stroom komt te zitten.

Wel ze gemakkelijk toch?!

Wanneer moet een groepenkast vervangen worden?

uw groepenkast moet vervangen worden wanneer deze niet meer voldoet aan de huidige geldende normen NEN1010, NEN3140. 

Uw huidige groepenkast moet voldoen aan de op het moment van installatie geldende normen, deze normen blijven van toepassing zolang er geen werkzaamheden aan uw groepenkast worden uitgevoerd. 

Op het moment dat er werkzaamheden worden uitgevoerd aan uw groepenkast vervallen de oude normen en moet uw groepenkast voldoen aan de huidige geldende normen. 

De installateur moet op het moment dat er werkzaamheden aan uw groepenkast moeten worden uitgevoerd, zoals het uitbreiden van de groepenkast, beoordelen of uw groepenkast nog voldoet aan de huidige geldende normen en/of er aanpassingen mogelijk zijn om uw groepenkast weer aan de huidige geldende normen te laten voldoen. 

Zijn aanpassingen aan uw huidige groepenkast niet mogelijk of heeft u nog een oude stoppenkast met smeltzekeringen dan zal uw groepenkast in zijn geheel vervangen moeten worden. 

Wilt u meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op door hier te klikken. 

Voldoet mijn groepenkast aan de huidige geldende normen? ( NEN1010 NEN3140 )

Of uw groepenkast nog aan de huidige geldende normen voldoet hangt van een aantal factoren af.

De huidige norm beschrijft onder meer: 

-is er een hoofdschakelaar aanwezig?
-zijn er minimaal 2 aardlekschakelaars aanwezig?
-zijn er niet meer dan 4 eindgroepen achter deze aardlekschakelaars geplaatst? 
-zijn alle eindgroepen achter een aardlekschakelaar geplaatst?
-Zijn er onbeschermde onderdelen aanwezig in de groepenkast?
-Is de afgaande bedrading vanaf de eindgroep zonder `krul`aangesloten?

Ook wordt er aandacht besteed aan de veiligheid. Er mag bijvoorbeeld geen direct aanrakings/elektrocutie gevaar zijn. En de installatie dient geaard te zijn. 

Ook worden er eisen gesteld aan de componenten welke zijn geplaatst in de groepenkast, om de juiste werking van de verschillende componenten te testen dienen er metingen gedaan te worden. Hiermee wordt vastgesteld of de componenten juist werken.

Wij kunnen samen met u beoordelen of uw groepenkast voldoet aan de huidige geldende normen. Voldoet uw groepenkast niet aan de normen kunnen wij u uiteraard ook helpen met de nodige aanpassingen om uw groepenkast weer te laten voldoen aan de huidige geldende normen. Zijn aanpassingen niet mogelijk kunnen wij ook de groepenkast vervangen voor u.

Wit u meer informatie klik dan hier en neem geheel vrijbijvend contact met ons op.

Hoe worden mijn zonnepanelen aangesloten?

Om uw zonnepanelen aan te sluiten op het net wordt er een kabel gelegd vanaf uw PV-installatie ( zonnepanelen ) naar uw groepenkast. 

De route vanaf uw PV-installatie naar uw groepenkast wordt in overleg met u bepaald, de voedingskabel kan via bestaande leidingen gelegd worden binnenshuis of via bijvoorbeeld de buitengevel.

Een route waarbij de kabel zoveel mogelijk uit het zicht wordt aangelegd heeft altijd de voorkeur. Hiervoor kunnen bestaande leidingen, kruipruimtes, loze ruimte of een afvoer koof gebruikt worden. 

Uw PV-installatie moet worden aangesloten op een eigen, aparte groep, een aardlekautomaat. Hiervoor dient de bestaande groepenkast uitgebreid te worden met deze aardlekautomaat. Dit kan door de aardlekautomaat bij te plaatsen in uw groepenkast wanneer hiervoor ruimte is of er wordt een extra kastje naast uw groepenkast geplaatst. 

Om uw PV-installatie aan te sluiten moeten er dus werkzaamheden worden verricht aan de groepenkast en moet de groepenkast voldoen aan de huidige geldende normen zoals gesteld in de NEN1010 en NEN3140.

Het kan voor komen dat een aanpassing voldoende is om te voldoen aan de huidige geldende normen door bijvoorbeeld het bij plaatsen van een hoofdschakelaar of het bij plaatsen van een aardlekschakelaar. In sommige gevallen dient de groepenkast in zijn geheel vervangen te worden.

Wij adviseren u graag wat voor u het beste is. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie door hier te klikken. 

 

 

 

Is een overspanningsbeveiliging verplicht?

Op dit moment is volgens de huidige geldende normen een overspanningsbeveiliging ( SPD - Surge Protective Device ) in veel gevallen al verplicht.

Wanneer de NEN1010:2020 van kracht wordt zal dit in bijna alle gevallen verplicht zijn.

Wij adviseren u daarom ook om een overspanningsbeveiliging te plaatsen wanneer u uw groepenkast gaat vervangen.

Hoe weet ik of de reviews van HDM Nederland echt zijn?

Wij vinden het belangrijk dat reviews een zo goed mogelijk beeld geven van onze producten en diensten. Onze reviews ( google, trustoo, facebook, homedeal, werkspot ) worden daarom op onpartijdige wijze beheerd door https://www.webwinkelkeur.nl.  WebwinkelKeur heeft maatregelen genomen om de echtheid van reviews te garanderen. Je kunt lezen over deze maatregelen https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/waarom-webwinkelkeur/gebruikersvoorwaarden/ Onze klanten worden niet beloond voor het schrijven van reviews. Er worden geen kortingen of andere cadeaus gegeven.

We verzamelen reviews via het platform van https://www.webwinkelkeur.nl.  Als je een review achterlaat via WebwinkelKeur, moet je een naam en e-mailadres opgeven. WebwinkelKeur deelt deze informatie met ons zodat we de review aan je bestelling kunnen koppelen. WebwinkelKeur publiceert je naam ook op zijn eigen website. In sommige gevallen kan WebwinkelKeur contact met je opnemen om een toelichting te geven op je review. Als wij je uitnodigen om een review achter te laten, delen wij je naam, e-mailadres en productinformatie met WebwinkelKeur. Zij gebruiken deze informatie alleen om je uit te nodigen een review achter te laten. WebwinkelKeur heeftWebwinkelKeurgeschikte technische en organisatorische maatregelen genomen om jouw persoonlijke gegevens te beschermen https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/over-webwinkelkeur/privacy-policy/  WebwinkelKeur behoudt zich het recht voor om gebruik te maken van derden voor het leveren van de service. Alle bovengenoemde garanties met betrekking tot de bescherming van je persoonsgegevens zijn ook van toepassing op de onderdelen van de dienst waarvoor WebwinkelKeur derden inschakelt.

 

Welke stroomstelsels zijn er in Nederland?

In Nederland komen een aantal stroomstelsel voor. Dit is meestal een TT-stelsel of een TN-stelsel. De wijze van aarding en de toegepaste leiding tussen de laagspanning-transformator en de gebruiker bepaalt het toegepaste stroomstelsel. In een stroomstelsel geeft de eerste T aan dat het sterpunt van de secundaire wikkelingen van de transformator met aarde is verbonden.

De tweede T betekent dat er een onafhankelijk aardpunt bij de gebruiker is, dus een TT stelsel. Ontbreekt dit onafhankelijke aardpunt dan is de tweede letter een N, dus een TN stelsel. Een PEN leiding zie je alleen bij een TN-stelsel. Een TN stelsel is er in 3 uitvoeringen, TN-C, TN-S en TN-C-S. De C komt van het franse woord "combine", en geeft aan dat de nul de de veiligheidsaarde zijn gecombineerd (PEN-leiding).

De S is van het woord "separeĢ ", en geeft aan dat de nul en de veiligheidsaarde zijn gescheiden. In een TN-C-S-stelsel loopt de vieraderige kabel (of 4 losse aders) van de transformator tot aan de (hoofd)verdeelinrichting. Waarna de PEN is gesplitst in een veiligheidsaarde en een nul.

Heb ik een 1-fase of 3-fase hoofdaansluiting?

Soms is het nodig om te weten wat voor hoofdaansluiting u heeft, bijvoorbeeld als u zonnepanelen wilt een laadpaal of elektrisch wilt gaan koken.

Maar hoe weet u nu wat voor hoofdaansluiting u heeft?

Er zijn verschillende manieren om te zien wat voor hoofdaansluiting u heeft. Om u een handje te helpen geven wij hier een aantal mogelijkheden:

  • Onder de KwH-meter zit een kastje, wanneer dit kastje een doorzichtige kap heeft kunt u de hoofdzekeringen zien. Ziet u 1 zekering? Dan heeft u een 1-fase hoofdaansluiting. Ziet u 3 zekeringen? Dan heeft u een 3-fase aansluiting.
  • Onder de Kwh-meter zit een kastje met 1 of 3 automaten. Heeft u 1 automaat? Dan heeft u een 1-fase aansluiting. Heeft u 3 automaten? Dan heeft u een 3-fase aansluiting.
  • Op de KwH-meter staan een heleboel getallen en letters. Wanneer u ergens op uw KwH-meter 220/230v ziet staan heeft u een 1-fase hoofdaansluiting. Wanneer u 380/400v of 3x220/230v ziet staan heeft u een 3-fase aansluiting.

Komt u er niet uit? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.